Garantie si retur

1. RETURNAREA PRODUSELOR

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Consumatorul va notifica vanzatorului decizia de returnare a produsului in cel mult 14 zile de la intrarea in posesia fizica a acestuia si va returna efectiv produsul vanzatorului nu mai tarziu de 14 zile de la data notificarii decizei de returnare.Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de catre consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in pachet complet, asa cum a fost primit, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate, etc.

Daca valoarea produsului returnat in intervalul prevazut de lege a fost diminuata din vina utilizatorului (in perioada de 14 zile produsul trebuie utilizat doar pentru testarea modului de functionare) sau devine nevandabil, atunci suma restituita consumatorului va fi diminuata intemeiat conform legislatiei in vigoare. Produsul se returneaza catre punctul nostru de colectare service pentru verificarea integritatii si functionalitatii doar daca s-au respectat termenele legale mai sus mentionate, in caz contrar se instiinteaza clientul prin email pentru inapoierea produsului pe cheltuiala acestuia. Dupa verificarea produsului in service, se intocmeste de catre un specialist service un document privind diminuarea valorii produsului (daca este cazul) si se va restitui contravaloarea acestuia.

 

IMPORTANT: Asigura-te ca produsul nu este protejat de parole setate de tine si ca ai sters eventualele conturi pe care le-ai definit, astfel încat produsul sa poata fi adus la software-ul initial.Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii Indy super trans (detinatorul mabruc.ro ) de catre consumator, asupra deciziei sale de retragere din contract.

indy super trans srl va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la receptionarea produsului care a facut obiectul vanzarii. 

 

Conform Art. 11 al OUG 34/2014, “Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract” folosind varianta de mai jos:

* Obligatoriu in cazul comenzilor achitate cu cardul (in acest caz se va transmite contul IBAN al cardului de pe care a fost platita comanda); pentru comenzile livrate prin curierat rapid si achitate ramburs la livrare, rambursarea banilor se face numai prin transfer bancar. 

** Motivul returnarii nu este obligatoriu conform OUG 34/2014, exceptand persoanele juridice.

2. NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

– Produse fara ambalajul original si complet, asa cum a fost livrat (pachet complet, asta insemnand, acolo unde este cazul, si suportii de polistiren sau carton care au rolul de protejare al produsului)

– Produse care prezintă modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, sau care nu respectă termenii de garantie;

– Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie;

– Produse aduse pe comanda speciala. Produsele din aceasta categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea dvs. si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

– Produse primite cadou la alte produse doar cu conditia unei noi achizitii;

– Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma.

 

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie), vor fi inlocuite în termen de maxim 10 zile lucratoare de la receptie si constatare (fara alte costuri – in limita stocului disponibil si cu condiția ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul livrarii) cu conditia notificarii in scris la adresa de e-mail office@mabruc.ro  . In cazul în care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie.

3. RETURNAREA PRODUSELOR PESTE PERIOADA DE RETURNARE:

Produsele aferente unor comenzi care au depasit perioada de returnare se pot accepta doar cu penalizare aplicata la valoarea de achizitie. Valoarea penalizarii va fi calculata în functie de adaosul produsului si eventualele pierderi legate de o vanzare a produsului ca un produs resigilat. Valoarea minima de penalizare este de 5%, iar cea maxima de 30%. Decizia de acceptare returnare va fi transmisa pe e-mail impreuna cu valoarea de penalizare, dupa receptionarea cererii de retur. Termenul maxim de raspuns este de 48 de ore (2 zile lucratoare). Termenul de returnare a banilor in cazul in care perioada de returnare a fost depasita este de maximum 30 de zile.

 

Returnarea peste perioada legala nu intra sub incidenta vreunei legi, iar acceptul returului de catre firma noastra nu reprezinta o obligatie. Raspunsurile la cererile de retur aferente acestui punct vor fi oferite tot pe e-mail in termenul mai sus mentionat. Raspunsul pozitiv sau negativ va fi oferit in functie de mai multi factori, principalii fiind perioada trecuta de la data maxima in care se putea returna si starea produsului.

 

Cererile de returnare a caror perioada trecuta de la data maxima de returnare legala (14 zile de la trimiterea formularului de retragere) depaseste 20 de zile nu vor fi analizate si vor fi refuzate, cu exceptia produselor care sunt sigilate.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul la toate, comparatorul are obligatia de a se asigura ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate. Daca au fost desigilate mai mult de unul de acelasi fel, ne rezervam dreptul de a diminua contravaloarea fiecaruia dintre ele cu pana la 20%. Aceasta diminuare se face cu scopul repunerii la vanzare ca produs desigilat.

Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

 

2. Garantia produselor

GARANTIE

Garantia se acorda in conformitate cu legile in vigoare la data achizitionarii produsului. Drepturile consumatorului sunt conforme cu prevederile  legilor 449/2003 si OG21/1992 actualizate.

Produsele vor fi trimise numai prin curier rapid. In perioada acoperita de garantie, transportul produselor catre sediul  Sc Indy supert trans srl. Costurile transmiteri produsului la sediul nostru vor fii suportate de catre client.

ATENTIE:
Coletele trimise fara notificare prealabila vor fi refuzate. 

Garantia produselor cu garantie la producatori

Orice produs comercializat de Indy super trasns srl si insotit de certificat de garantie al producatorului se supune procedurii de lucru aflate pe acel certificat si se repara sau inlocuieste numai in retelele de service aflate in certificatul de garantie al producatorului.

Produsele ce vin cu certificatul de garantie al producatorului in original nu se aduc in service-ul Indy super trans srl , ci se predau numai retelelor de service autorizat ale producatorului. Pierderea certificatului de garantie atrage dupa sine si pierderea garantiei.

In eventualitatea in care solicitarea de garantie este nejustificata si produsul functioneaza conform specificatiilor producatorului, solicitantul va achita costurile aferente transportului tur-retur (daca este cazul), precum si costul de diagnosticare a produsului, stabilit de unitatea de service dupa verificare.

Atentie: Deteriorarea, stergerea sau pierderea etichetei cu serialul produsului duce la pierderea garantiei. NU SE ACCEPTA PRODUSUL IN NICI UN SERVICE FARA ACEST SERIAL.

GARANTIA SE ACORDA

* pentru o perioada de 2 ani pentru defectiuni hardware si pentru toate accesoriile din pachetul commercial.

* in baza documentului de achizitie si a certificatului de garantie

GARANTIA NU ACOPERA 

* operatiunile de curatare si intretinere

* produsele care in opinia  indy suoer trans srl respectiv Mabruc.ro  prezinta defectiuni datorate manipularii, utilizarii improprii sau in alt scop decat cel declarat de producator.

* produsele care prezinta urme de lovituri, zgarieturi, elemente rupte sau lipsa, arsuri sau alte daune cauzate de socuri mecanice, termice sau electrice.

* acumulatorii ale caror performante se degradeaza in timp cu exceptia cazurilor in care garantia lor este mentionata separat.

* produsele carora li s-a schimbat starea initiala prin interventii software sau hardware neautorizate de producator.

* produsele cu etichete de identificare sau sigilii dezlipite, deteriorate, ilizibile sau ale caror elemente de identificare nu corespund cu cele originale.

* uzura normala a produselor.

In cazul lipsei conformitatii, produsul defect va fi reparat sau inlocuit gratuit cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei, indy super trans srl isi rezerva dreptul de a solicita contravaloarea costurilor de transport.

Aducerea la conformitate a produsului se va efectua in maxim 15 zile calendaristice calculate din momentul in care consumatorul a adus la cunostinta vanzatorului sau a unitatii de service.

Durata de nefunctionare din cauza lipsei de conformitate aparuta in perioada de garantie se adauga la termenul de garantie legala.

Durata medie de utilizare a produsului este de 3 ani.